pietricica turism

Duminică, 14 aprilie, ora 9, a avut loc la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Târgu Neamţ (C.A.R Pensionari) adunarea generală. Pe ordinea de zi, pe lângă prezentarea situaţiei financiare pe anul 2018 s-a aflat şi cel mai important punct pe ordinea de zi, care privea alegerea noului preşedinte. Favorită era doamna Mihaela Moruzi, preşedinte interimar din luna ianuarie a acestui an.

La şedinţă au participat 75 de delegaţi din oraşul Târgu Neamţ şi din cele 15 comune limitrofe. Printre ei s-au numărat şi fostul primar Decebal Arnăutu şi consilierul local ALDE, Vasile Luculescu, membri din cadrul CAR Pensionari.

După vot, cu 58 de voturi pentru a fost aleasă  Mihaela Moruzi ca preşedinte al C.A.R-Pensionari Târgu Neamț.

„Plec la noul drum din funcţia de preşedinte a CAR Pensionari Târgu Neamţ cu gânduri frumoase, să am grijă de membrii noştri, în mod deosebit de cei cu nevoi speciale. Îmi doresc şi voi şi reuşi să implementez multe acţiuni pentru membrii noştri, şi totodată îmi doresc să aduc în rândurile noastre şi membri mai tineri, pentru că aceştia vor fi viitorii pensionari din România. Vă pot spune că din 2017 şi până acum am adus la C.A.R 300 de membri din postura de consilier, printre aceștia regăsindu-se profesori, directori de școli şi directori de bănci, dar avem membri din Iaşi şi Bucureşti”, ne-a declarat  noul preşedinte.

C.A.R al Pensionarilor Târgu Neamţ a fost înfiinţată pe 16 martie 1952 şi la momentul de faţă are 11.747 de membri, din care 3.265 sunt din oraş, iar 8.492 sunt din cele 15 comune şi din alte judeţe.

Alegerile nu au trecut fără o întâmplare semnificativă. Înainte de vot, fostul primar Decebal Arnăutu a încercat o modificare a statutului, pentru a putea candida la funcția de președinte. Delegații nu au fost de acord și fostul primar a părăsit sala după ce a fost huiduit de o parte dintre cei prezenți. Mai multe amănunte aici.

C.T. STURZU