pietricica turism

Mihaela Marian, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Bălțătești, este susținută și de directori ai unor licee prestigioase din orașul Târgu Neamț. Este vorba de prof. Karina Cojocariu, directorul Liceului „Vasile Conta”, și de prof. Dorin Moroșanu, fost director al Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, în perioada 2012-2016.
Cei doi profesori evidențiază aportul doamnei Mihaela Marian în sprijinirea actului educațional, din perioada când aceasta era consilier local al orașului Târgu Neamț și membru în consiliile de administrație ale liceelor din oraș.


”O cunosc pe doamna Mihaela Marian de foarte mult timp și vă pot spune că este un om deosebit și dedicat în tot ceea ce face. Dacă e să ne referim la perioada cât a fost membru în Consiliul de Administrație a Liceului «Vasile Conta», vă pot spune că ne-a fost, înainte de toate, un prieten al școlii, al profesorilor și al elevilor. Este o femeie foarte activă și cu o putere de muncă, cum nu mulți bărbați o dețin. Este o femeie care se sacrifică pentru idealurile și țelurile sale, își sacrifică timpul, sănătatea și, dacă e nevoie, și timpul petrecut alături de familie. Faptul că va candida la funcția de primar la Bălțătești nu poate decât să fie o încununare a unei cariere frumoase, atât pe plan profesional, cât și pe plan politic. Este o luptătoare și a reușit în viață. Îi doresc mult succes și sunt sigur că cetățenii din comuna Bălțătești vor avea parte de un primar care să-i merite”, ne-a spus prof. Karina Cojocariu, directorul Liceului „Vasile Conta”.
Din anul 2012, când am ajuns director, și până în ianuarie 2017, când am plecat din funcție, doamna Mihaela Marian a fost un membru de nădejde în Consiliul de Administrație a liceului. Nu lipsea de la nicio ședință și era foarte conștiincioasă. S-a implicat în multe probleme ale școlii, a reușit să ne mobileze cancelaria, a pus mult suflet pentru școală. Dânsa s-a implicat și a ajutat școala și înainte de a ajunge eu director. Din postura de consilier local la Târgu Neamț, doamna Mihaela Marian a sprijinit liceul și în Consiliul Local, atunci când a fost nevoie de fonduri sau investiții. La un moment dat, a fost membru în consiliile de administrație de la toate liceele din oraș și s-a implicat și a sprijinit și celelalte licee. Trebuie spus că doamna Mihaela Marian a făcut muncă voluntară, în calitate de membru în aceste consilii de administrație, nefiind plătită pentru munca depusă și timpul dânsei, mai ales că, la acea vreme, era și om de afaceri și și-a sacrificat timpul pentru școlile din oraș. Vă pot spune cu mâna pe inimă că doamna Mihaela Marian a fost un stâlp de bază pentru școala noastră. Rar găsești în ziua de azi oameni cu suflet, așa cum este dânsa, care să slujească cu atâta ardoare instituțiile de învățământ din oraș. Am citit în ziarul “Mesagerul de Neamț” că doamna Mihaela va candida la funcția de primar în comuna Bălțătești. Ca fiică a satului, fiind de loc din Valea Seacă, țin minte că era mândră de acest lucru. Îi urez mult succes și sunt sigur că se va implica cu trup și suflet pentru comuna sa. Merită să ajungă primarul comunei Bălțătești”, ne spune prof. Dorin Moroșanu, fostul director al Colegiului Național „Ștefan cel Mare”.
C.T. STURZU