0:00

Miercurea alarmelor de Ziua Protecției Civile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNemțenii sunt avertizați să nu se sperie când vor auzi sirenele, pentru că pe 1 martie, la ora 09:45, are loc exercițiul de alarmare publică intitulat generic “Miercurea alarmelor“, prilej pentru a fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ.

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc“, anunță ISU Neamț.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice. Alarma aeriană se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Alarma la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare. Prealarma este din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare. Încetarea alarmei este un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie are loc, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă “Activitatea personalului didactic și a elevilor din județul Neamț pe timpul și după producerea unui cutremur“. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur. Informații despre modul de comportare în cazul producerii sunt pe site-ul Nutremurlacutremur.ro.

(G. S.)

Articolul precedentMoment emoționant și festiv la ISU Neamț
Articolul următorFOTO. Târgu Neamț: Expoziție de pictură „Mărțișor” la Casa Culturii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.