Micuţii actori ai trupei de teatru Artis din Piatra Neamţ au obţinut, vineri, 30 martie, premiul al II-lea la Festivalul de teatru “Gong” de la Roman. Copiii au fost în competiţie cu 9 trupe din ţară, dar au avut cea mai aplaudată şi ovaţionată reprezentaţie de către publicul din sală.

“Copiii au strălucit, ca niciodată, prin interpretarea lor impecabilă. Au dat dovadă de profesionalism şi foarte multă dăruire în jocul lor actoricesc, cu toate minusurile tehnice ale festivalului. Sunt foarte mândră de ei! La final, mi-au mărturisit că au jucat pentru mine, a fost un dar pentru ziua mea de naştere. Am fost vădit emoţionată şi le mulţumesc şi pe această cale. Dragilor, vă iubesc şi vă doresc tot ceea ce este mai bun pe lume. A fost unul dintre cele mai frumoase daruri pe care l-am putut primi de ziua mea!”, a declarat Gina Gulai, coordonatorul şi regizorul trupei, actriţă a Teatrului Tineretului Piatra Neamţ.

Piesa “Cinderella” (“Cenuşăreasa”), scenariul şi regia Gina Gulai, în interpretarea micuţilor actori de la Clubul Artis – Daria Casandra Susan, Ioana Dascălu, Ingrid Tofan, Lorena Bania, Teodora Chiriac, Şerban Luca, Vlad Gavril, Tudor Toderiţă – a obţinut multe premii la festivalurile de teatru din ţară: Premiul I pentru piesă şi Trofeu al Artelor pentru coordonatorul Gina Gulai, la Festivalul Naţional de Teatru “TINERE SPERANŢE” 2016, Ipotesti – Botoşani; Premiul al II-lea pentru piesă şi premiul special de interpretare pentru rolul “Cinderella”, Daria Casandra Susan, la Festivalul Internaţional de Teatru “NEGHINIŢĂ” 2016; Premiul pentru cel mai bun spectacol – Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal feminin – Daria Casandra Susan – Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar feminin – Ingrid Tofan, la Festivalul Naţional de Teatru “GEORGE CONSTANTIN”, Bucureşti 2017. (M. CONSTANTINESCU)