Metodologia de calcul a salariilor profesorilor începând cu august 2016, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGuvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, 10 august, metodologia prin care se calculează drepturile salariale, începând cu august 2016, pentru personalul didactic (de predare, de conducere, îndrumare și control) și pentru personalul didactic auxiliar din învățământul de stat, potrivit unui comunicat de presă.

„Actul normativ stabilește, pentru personalul didactic de predare din învăţământul preuniversitar, salariile de bază de care beneficiază de la 1 august, salarii care includ salariile de încadrare aferente funcţiei, gradului didactic, tranşei de vechime în învăţământ şi sporul de vechime în muncă pe gradaţii.

Normele metodologice clarifică, de asemenea, modul în care se calculează salariile de bază pentru personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar, incluzând salariile de încadrare aferente funcţiei, gradului didactic, tranşei de vechime în învăţământ, indemnizaţia de conducere şi sporul de vechime în muncă calculat la nivel maxim.

De asemenea, actul normativ aduce clarificări atât în ceea ce privește vechimea în învățământ, cât și salarizarea personalului didactic nou angajat.

Totodată, normele metodologice explicitează modul cum se stabilesc drepturile salariale pentru personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar, dar și pentru personalul didactic de predare, didactic auxiliar şi de conducere din învăţământul superior/universitar”, se precizează în comunicatul de presă al Guvernului Românei.

Guvernul Românei a aprobat, în data de 8 iunie 2016, Ordonanța de Urgență nr. 20, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Actul normativ a reprezentat rezultatul consultărilor în cadrul mai multor întâlniri cu reprezentanți ai tuturor familiilor ocupaționale. (ZCH NEWS)

Articolul precedentIonel Arsene invită „stranierii” la CJ Neamţ
Articolul următorCa sărbătoarea să fie sărbătoare: Mii de poliţişti păzesc Adormirea Maicii Domnului!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.