0:00

Specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis un comunicat în care anunță că țara noastră va fi traversată de o masă de praf saharian. Fenomenul va fi observat în zona de nord-est, inclusiv în județul Neamț, pe parcursul zilei de miercuri, 24 aprilie.Meteorologii anunță o masă de praf saharian va traversa regiunea de Nord Est a României, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În perioada 23 aprilie ora 09:00 – 24 aprilie ora 13:00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua. În după-amiaza zilei de miercuri masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est și se va îndepărta de țară”, conform ANM.

(G.S.)

FOTO: Evoluția masei de aer încărcate cu particule de praf 24 aprilie, ora 09, conform https://atmosphere.copernicus.eu/.

Articolul precedentTradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe
Articolul următorTânăr din Neamț reținut pentru mai multe infracțiuni rutiere
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.