pietricica turism

Biroul Teritorial Neamț al SNPPC reprezintă peste 700 membri din toate categoriile de lucrători – ofițeri, agenți și personal contractual din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Neamț și alte structuri în care sunt delegați sau angajați polițiști.

În decursul anului 2014 am militat permanent prin dialog și negociere pentru menținerea drepturilor câștigate în anii anteriori, dar și pentru câștigarea unor noi drepturi, ocazie cu care am reușit următoarele:

– contravaloarea drepturilor de echipament incluse în salariul lunar;

– reglementarea modului de plată a contravalorii privind transportul la și de la locul de muncă ;

– stabilirea modului de plată a chiriei pentru polițiștii mutați în interes de serviciu (mai puțin pentru cei care au închiriate locuințe tip A.N.L.)

– primirea la examenul de admitere în instituțiile de invățământ ale MAI a persoanelor care au urmat cursurile unei facultăți de stat;

Am desfășurat și câteva activități recreative din care menționăm un concurs de pescuit, activități sportive cu ocazia zilei de 1 Decembrie, unde au fost recompensați și polițiștii ieșiți la pensie în anul 2014.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în ziua de 23.12.2014 împreună cu celelalte organizații profesionale din cadul I.P.J. Neamț am organizat serbarea “MOȘ CRĂCIUN VINE LA I.P.J. NEAMȚ” la care au participat copiii polițiştilor nemțeni.

Există şi unele neîmpliniri care nu sunt imputabile organizației noastre în mod particular, dintre care enumeram:

– nu s-a reușit promovarea unui act normativ prin care să se acorde salariile de ajutorare până la venirea primei pensii, în funcție de vechimea in poliție;

– stabilirea unui mod clar şi corect conform Codului muncii a plății orelor lucrate în zilele de sâmbătă și duminică și alte zile declarate nelucrătoare;

– avansarea agenților de poliție după absolvirea Academiei de Poliție (forma frecvență redusă) la gradul corespunzător vechimii în MAI, nu la primul grad de ofițer.

Dar ținând cont de faptul că suntem la finele unui an care, cu bune și rele, a trecut din viața noastră să ne gândim la cuvintele marelui Ion Creangă “cele rele să se spele, cele bune să se adune”. Permiteți-mi să transmit tuturor polițiștilor, personalului contractual din cadrul I.P.J. Neamt ș ifamiliilor acestora un mesaj: “E cumpăna dintre ani!Și vă rog să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri”.

La mulţi ani 2015 !

Cu mult respect,
PREȘEDINTELE BIROULUI TERITORIAL NEAMȚ AL S.N.P.P.C.
CMS. ȘEF DE POLIȚIE PREDA NECULAI