Un copil de la grupa mare de la Grădinița cu Program Prelungit ”Veronica Filip” din Piatra Neamț are meningită meningococică, adică o formă mai gravă. El a contactat virusul din mediul extern și, de pe 9 iunie, nu a mai venit la cursuri. Alți doi colegi de-ai săi sunt și ei suspecți de meningită.

Copilul care a adus virusul este internat sub tratament. Are 6 ani. Alți doi copii din aceeași grupă sunt suspecți de această boală și sunt acasă sub tratament. Sanepidul a venit și a făcut acum la grădiniță o dezinfecție în toată unitatea, iar personalul trebuie să ia o doză unică de ciprofloxacină și s-au prelevat și probe de laborator„, a anunțat prof. Dumitru Letos, directorul Școlii „Elena Cuza” Piatra Neamț.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Războieni, un copil care a trecut în clasa I a fost diagnosticat cu meningită virală, o formă considerată mai ușoară. El a fost adus grabnic de părinți în cursul zilei de vineri, 16 iunie, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. „Vineri a fost la urgență unde i s-au administrat antivomitive din ce am discutat cu părinții. Duminică părinții l-au dus din nou la urgență și s-a stabilit că are meningită. De alte cazuri nu am cunoștință. Medicul de familie de la noi este în concediu de odihnă de luni, 19 iunie”, a declarat prof. Elena Osoianu, directoarea Școlii Gimnaziale „Constantin Virgil Gheorghiu” Războieni.

De remarcat că Inspectorul Școlar nu a fost anunțat de situația de la Războieni. (Ana MOISE)

Articolul precedentValoare mai mare a punctului de pensie din iulie 2017
Articolul următorClasamentul solicitanţilor de locuinţe ANL – actualizare aprilie-mai 2017
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.