reclama autocenter

papagalii fara bilet

Aflăm pă firu` scurt că onorabilu` suptprifect Vlad, azi dă de băut la Belvedere la pension, pentru că taman azi împlinește niște ani de când o luat viața în chept și-acuma socotește ce-o făcut și ce i-o ieșit. Că nu-i puțin lucru să duci cârnați, caltaboși, sarmăli și poale-n brâu la conaționali plecați la lucru cu anii în alte zări, care-s în stare să deie un buluc de coco pentru o lentilă dă cârnate afumat cu ce trebe la vreme de seară. Acuma, noi îi urăm de trei ori „La mulți ani frumoși, prosperi, bașca sănătoși !“ și să ne vedem la un schimb de experenție dintre rachiu` domniei sale și rachiu` nostru dă smochini păroase la pet dă dud sârbesc, să videm care pe care. Și îl mai anunțăm pe calea asta că ăsta den mijloc face joc de glezna și-ndată zboară spre locu` cu chiuituri să vază ce și cum, care și cu cine, când și unde, plus de asta să ne facă în ciudă mie și lui cumătru` că el bea și noi nu. Da` o zis că ne povestește cum e.

Avem pe lângă noi o fileală dă partid ghebos, unde membroteii îs numai cu numele și vin la sădinți ca să spargă seminți sau … ca să steie acasă la politica de la televizor. Că și șăfu` lor când strigă adunarea abia dacă face de o masă dă șeptică-n trei, ca să nu mai pomenim de conferinți dă presă unde colegii îs mai numeroși decât cei den sediu unde este când este. Acuma, să nu fie cum simte cumătru` la perciune, adică să se lase cu șuturi rusești și tras de urechi pe dreapta, că iară se strică majoritățile pe la cejeu, șpetale și drupărie, de-o să deie anunțături la zeare, cum că se caută conselieri cu experiență în moșmande și prezență la cotizații. Așa se-ntâmplă când se uită meletăria dă partid în pod.

Jălanie mare și discuții aprinse din picioare (că pă scaune stă cine trebe) la pesedeu, pentru că i-o mâncat în trei litere să voteze cu mâinile din spate la organigrama de la cejeu. Că o să o dreagă den condei nu-i nici nou, nici extraordinar, că majoritatea den cejeu, când o să fie vorba de vot, n-o să-i tragă dă urechi cu tot cu perciuni, că și ea are nevoie dă impresie bună la amploaiați. Dar partea cea mai tristă, spre deliciul liberalilor, este că filiala dă pesedei cundusă dă junele șăf John și-o cam șifonat imaginea, că de unde în campanie dădeau slujbe cu nemiluita la oameni, acuma e taman pă dos, bașca că i-o cam prins organigrama asta cu pantalonii între brăcinari și sudul gumarilor, că nu-s în stare să voteze nici regula dă trei simple fără negocieri între ei sau de-a împicioarelea, dar tot pă ei. Acuma, noi credem că șăfu` mare de la centru o să-l cam scuture pă șăfu` mai mic de aici, că nu e vigilent și dă ordine să se voteze ca pe vremuri de sus în jos și fără ochelari, de fac săracii conselieri scurtă la mușchii den dotare, adică un fel de servo-votanți, da` cu acte. Ei poftim !

Articolul precedentCastrul roman de la Călugăreni, candidat pentru lista UNESCO
Articolul următorCanalizare reînnoită