Comunitățile rrome de pe strada Nouă și satul Olimpic, din Roman sunt vizitate, zilele acestea, de medici și mediatori sanitari. Aceștia merg și vorbesc din ușă-n ușă despre cât de importantă este vaccinarea rujeolică.

Prima vizită a autorităților sanitare este astăzi, 25 octombrie, la localnicii de pe strada Nouă, unde începe campania de informare a Direcției de Sănătate Publică Neamț împreună cu Direcția de Asistență Socială Roman. Scopul este ca familiile de rromi să înțeleagă direct de la medicii epidemiologi ce este rujeola, de ce este bine ca proprii lor copii să fie imunizați și care sunt riscurile refuzului.

Având în vedere epidemia de rujeolă care evoluează la nivel național, Direcția de Sănătate Publică Neamț prin personalul Compartimentului de Evaluare și Promovare a Sănătății organizează o nouă campanie de informare-educare cu tema promovării importanței vaccinării ROR adresată părinților copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 luni și 9 ani care nu au primit nicio doză de vaccin ROR”, spune ing. chimist Anca Brândușa Movilă, directorul DSP Neamț.

Campania continuă mâine, cu rromii din satul Olimpic, iar la amiază echipele se vor opri la cantina socială a Primăriei Roman. Medicii epidemiologi distribuie și afișe, broșuri, vor prezenta un film despre importanța vaccinării și un material PowerPoint despre rujeolă și cum se cresc copiii ca să fie sănătoși.

Activitatea se derulează și în Piatra Neamț, pe 29 octombrie, la comunitățile de țigani din cartierul Văleni, pe 31 octombrie la centrul social ”Împreună” și, pe 1-2 noiembrie, la dispensarul nr. 6 din cartierul Dărmănești. Tot pe 1 noiembrie, este programată activitatea la Târgu Neamț, împreună cu Direcția de Asistență Socială, pe 8 noiembrie la dispensarul medical din zona Abator și în perioada 5-9 noiembrie la Bicaz.

Medicii și mediatorii sanitari, plus asistenții medicali comunitari, vor bate la ușa localnicilor din mediul rural pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie, potrivit calendarului campaniei inițiată de Ministerul Sănătății. (C.I.)

Articolul precedentManager de spital și doi șefi de secție declarați incompatibili de către ANI
Articolul următorLIGA ELITELOR Echipele CSM Ceahlăul, meciuri la Iaşi (U17) şi Vaslui (U19)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.