Alianța Medicilor, constituită după apariția grupului pe Facebook al medicilor care îndeamnă la grevă generală, cere ajutorul tuturor românilor, din țară și din străinătate, într-o campanie de informare. Reprezentanții Alianței Medicilor vor ca toată lumea să știe că situația dezastruoasă din sistemul de sănătate este cauzată de întreaga clasă politică și că medicii nu vor șpagă, ci salarii decente.

În comunicatul oficial, semnat de dr. Coriu Letiția, se explică starea sistemului de sănătate actual și cum revolta începută pe Facebook a luat amploare începând cu 12 august.

„Dragi români din țară și din Diaspora, ne adresăm vouă cu rugămintea să ne ajutați să explicăm opiniei publice din România faptul că situația dezastruoasă din sistemul de sănătate este rezultatul deciziilor întregii clase politice care s-a perindat la guvernarea țării în ultimii 25 de ani. După 25 de ani de decizii politice total lipsite de înțelepciune când a fost vorba de sistemul medical, am ajuns la situația catastrofală în care medicii, pentru că au un salariu de mizerie, pleacă lunar cu sutele din țară. La aceasta se adaugă condițiile precare din foarte multe spitale astfel încât mulți medici rămași în România se află în imposibilitatea să desfășoare un act medical de calitate pentru pacienții lor.

Pe data de 12 august ne-am revoltat spontan pe Facebook pentru salarizarea proastă și condițiile mizere din spitalele publice, motiv pentru care am cerut modernizarea sistemului medical. Ca parte din acest proces de modernizare am solicitat administrarea eficientă a bugetului din sănătate astfel încât banii deja existenți să ajungă atât pentru salariile medicilor cât și pentru modernizări în spitale, ca pacienții să se bucure de servicii medicale de calitate.

Suntem un grup de peste 32.000 de cadre medicale și persoane dornice de modernizarea sistemul medical din România, din păcate însă întâmpinăm foarte multă rezistență și avem nevoie de ajutorul vostru.

Ajutați-ne să spunem românilor:

– Nu dorim șpagă și nici legalizarea ei;

– Dorim modernizarea sistemului medical;

– Dorim salarii după responsabilitate;

– Dorim să putem oferi un act medical de calitate pacienților noștri;

– Dorim o administrare eficientă a fondurilor din sănătate;

– Dorim eliminarea risipei din sistemul medical.

Ajutați-ne să transmitem aceste mesaje simple românilor pentru a ști ce se întâmplă în sistemul medical. Un SHARE dat acestui mesaj pe pagina proprie sau pe grupurile pe care sunteti ne-ar ajuta enorm. Profităm de această ocazie pentru a transmite un gând bun și colegilor noștri, cadre medicale, care au plecat în străinătate. Știm de ce ați plecat. Ajutați-ne acum, vă rugăm, să modernizam acest sistem ca să vă puteți întoarce acasă! Vă mulțumim tuturor pentru sprijin și avem toată convingerea că ÎMPREUNĂ putem produce o schimbare în bine în sistemul medical românesc- Dr. Coriu Letiția, Alianța Medicilor”. (Oana IOSUB TOMA)

Articolul precedentDouă maşini au sărit de pe podul de la Preluca GALERIE FOTO
Articolul următorAfgani găsiţi într-o parcare şi duşi la poliţie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.