În secția de Sterilizare a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț se așteaptă, încă, punerea în funcțiune a noii instalații de sterilizare. Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului, spune că furnizorul este așteptat zilele acestea.

„Instalația nouă va fi pusă în funcțiune după ce firma Medicare va înlocui câteva piese ce au avut nevoie de recondiționare, întrucât instalația a stat ceva vreme nefolosită. Săptămâna asta așteptăm furnizorul, am înțeles că este vorba de un racord, pentru a pune aparatul în probe și apoi în funcțiune, cât mai repede”, a declarat managerul spitalului.

Sterilizarea a fost renovată la finele anului 2017, când s-au făcut lucrări de igienizare, s-au înlocuit tâmplăria, instalațiile sanitare, s-a renovat instalația termică, s-a reparat instalația electrică.

Medicare așteptată pentru probe la noul sterilizator al Spitalului Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Lucrările au fost ample, s-au amenajat spații pentru personal, că nu erau, s-a amenajat camera aparatului de sterilizare, s-au amenajat grupurile sanitare. Acum vrem să punem noul aparat în funcțiune”, a adăugat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie.

Se speră ca instalația nouă, care a fost achiziționată „ca parte dintr-un proiect mai mare de prin 2010-2011”, să rezolve problema celor două sterilizatoare mai vechi, care se tot stricau. Ultima dată când n-au mai funcționat, în 14 noiembrie 2017, spitalul a cărat două zile instrumentarul și echipamentele până la Spitalul Bicaz, unde s-a făcut sterilizarea, și înapoi. Avaria a ținut în stand-by mai ales activitatea pe chirurgie, unde s-a operat doar urgențele majore, restul operațiilor programate fiind amânate, chirurgii fiind nevoiți să muncească apoi pe brânci. (C.I.)

Articolul precedentAmbasadorul SUA aduce „American Shelf” la Piatra Neamţ
Articolul următorMaşină căutată-n Spania apărută la Albiţa!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.