După o zi relativ calmă, astăzi, 26 martie situația se precipită din nou la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. O doctoriță din cabinetul TBC din ambulatoriu a fost confirmată pozitiv la coronavirus și urmează să fie internată, potrivit surselor medicale. Ancheta epidemiologică va stabili celelalte persoane cu care a venit în contact medicul pneumolog, inclusiv personal medical de la o clinică privată unde aceasta colabora, dar suspiciunile se îndreaptă și asupra unei instituții publice din Piatra Neamț. Rezultat pozitiv a mai fost anunțat și pentru un contact al unui pacient confirmat din 17 martie și care a fost transferat la Iași, împreună cu prietenul său, ambii din Piatra Neamț.

Tot astăzi au fost anunțate de la Iași teste negative pentru medicul epidemiolog și directoarea de îngrijiri din cadrul spitalului județean și pentru 8 dintre asistentele medicale din secția Medicină Internă de la SJU Piatra Neamț. (C.I.)

Articolul precedentÎn atenţia cetăţenilor care se adresează Biroului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Piatra Neamţ în perioada stării de urgenţă
Articolul următorA demisionat ministrul Sănătăţii, secretarul de stat Nelu Tătaru e interimar