Liceeni din lotul județean s-au întors cu medalii de aur, argint și bronz de la Olimpiada Națională de Informatică 2019. Medalie de aur și mențiune din partea Ministerului Educației Naționale a obținut Ioan Flaviu Crăciun, clasa a XII-a la Colegiul Național „Roman Vodă”, pregătit de prof. Florin Moldovanu.

Petru Gabriel Vamanu – clasa a X-a – și Ștefan Cosmin Dăscălescu – clasa a XI-a, la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, pregătiți de prof. Gheorghe Manolache și în Centrul de Excelență Neamț, au câștigat medalii de argint. Bronzul i-a revenit lui Teodor Ioan Băltoi, clasa a X-a la „Roman Vodă”, prof. Florin Moldovanu și lui Tudor Mihai Tărniceru, clasa a XII-a la Colegiul Național „Petru Rareș”, prof. Liviu Constantin Olaru.

Din lotul județean au făcut parte și Leonard Balint, clasa a X-a la „Roman Vodă”, Marius Andrei Budacă, clasa a XI-a la CNI și pregătit în Centrul de Excelență Neamț de prof. Gabriela Blaga și Petru Ciocîrlan, clasa a XII-a la CNI și pregătit în Centrul de Excelență Neamț de prof. Elena Costrachevici.

Rezultatele obținute de informaticienii nemțeni sunt cu atât mai remarcabile, cu cât ei au intrat în competiție alături de elevii de la licee puternice din țară. Olimpiada Națională de Informatică pentru licee din acest an s-a desfășurat la Suceava. (C.I.)

Articolul precedentL3 CSM Focşani-CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 1-1 (1-1)
Articolul următorL5A Luptă-n trei pentru locul trei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.