Maxim 29 de elevi în clasele a V-a din anul școlar 2021/2022, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDeschiderea noului an școlar se apropie și există încă multă semne de întrebare. După ce în urmă cu o săptămână Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu spunea că anul școlar va începe „cu prezență fizică”, astăzi, 12 august, secretarul de stat Sorin Ion anunță că vor mai fi implementate reguli pentru limitarea numărului de elevi într-o clasă.

Într-un interviu publicat de edupedu.ro, secretarul de stat a declarat că pentru clasele a V-a, numărul maxim de elevi dintr-un colectiv este de 29. El recunoaște că „va fi o problemă la clasele a V-a din școlile în care gimnaziul nu se formează ca nivel inițial, ci în care se merge mai departe de la clasa a IV-a. În acest caz, în care va trebui să reorganizăm efectivele de elevi”. Și această reorganizare a efectivelor este „lăsată la latitudinea școlilor”. În privința impactului asupra numărului de clase a V-a create, Sorin Ion a estimat că vor fi create „între 5% și 10% formațiuni noi”.

De asemenea, secretarul de stat a menționat că vor fi impuse limitări ale numărului de elevi pentru grădiniță (maxim 23 de copii într-o clasă) și clasa pregătitoare (maxim 25).

Aceste măsuri au fost prevăzute în modificările aduse Legii Educației adoptate pe 20 august 2020, acesta fiind primul an școlar în care sunt acestea sunt implementate.

Vlad B.

Articolul precedentPiatra Neamț are viceprimari: Marius Irimia și Alin Lehăduș repuși în funcție
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI Ştiinţa Miroslava a eliminat CSM Ceahlăul Piatra Neamţ la „loteria” penalty-urilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.