La vreo două ceasuri de la deschiderea secțiilor de votare, politicienii din Roman au început să-și îndrepte pașii spre a-și exercita dreptul la vot.

 roman prezidentiale 2014 leoreanu

Leoreanu: vot pentru parteneriat și demnitate

Primul oficial care a votat a fost primarul Laurențiu Leoreanu, care a venit împreună cu soția și cu fiul cel mare. ”Am dorit de dimineaţă să îmi exercit dreptul la vot şi am venit, ca de fiecare dată, împreună cu familia. Votăm pentru continuitate, pentru parteneriat, pentru demnitate. În momentul în care ai un cuvânt – deşi, în lumea politică, în ultima vreme, este din ce în ce mai rar -, el trebuie respectat până la capăt. Demnitatea şi onoarea umană trebuie să fie pe primul loc pentru o persoană şi pentru mine aşa va fi mereu. De aici încolo poate fi un sfârşit sau un început de drum. Am discutat aseară cu candidatul pe care îl susţin, i-am urat succes şi vom vedea ce se va întâmpla la sfârşitul zilei. În final, românii trebuie să aleagă ce este mai bun pentru ei”, a declarat primarul Leoreanu, citat de “Ziarul de Roman”. Edilul Romanului s-a hazardat și la un pronostic personal, estimând că, la finalul zilei, Romanul îi va fi dat lui Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) aproximativ 40%, lui Klaus Iohannis (ACL) 25%, iar Elenei Udrea (PMP) între 15 și 20%.

Tărâță: vot pentru progresul țării

Președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță, a votat tot la Roman, împreună cu soția și doi din fiii săi. ”Am votat, în primul rând, pentru progresul României. În al doilea rând, pentru înţelegere între oameni. Românii trebuie să se adune şi să nu fie dezbinaţi. Am mai votat pentru viitorul ţării, pentru tineretul de astăzi, fiindcă tinerii reprezintă viitorul României. Sper ca, după închiderea urnelor, rezultatele să fie favorabile fiecăruia, după suflet”, a declarat Culiţă Tărâţă, la ieşirea de la urne, potrivit aceluiași “Ziar de Roman”. Şeful legislativului județean a îndrăznit un pronostic: +50% prezență la vot și tot +50% voturi pentru candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.

Chelaru: vot pentru un președinte demn de respect

Senatorul Ioan Chelaru, sosit la vot împreună cu soția, a declarat că a votat pentru un președinte pe care îl cunoaște: ”Am votat pentru un preşedinte mai bun, care să îi iubească pe români, pentru un preşedinte care să unească această ţară, şi oamenii, şi instituţiile între ele. Am votat pentru un preşedinte pe care îl cunosc personal, cu care am lucrat mulţi ani şi pentru care pot să garantez că va fi un preşedinte mai bun decât cel pe care îl avem în prezent”. (Z.C.H.; FOTO: www.ziarulderoman.ro)