Jucătoarele U14 ale Clubului de Rugby Venus-Rifil Piatra Neamț au susținut, duminică, 2 aprilie, un meci în compania echipei Șoimii București, în cadrul Festivalului de mini-rugby „Mitrea Cristache”. Partida a avut loc pe stadionul ”Arcul de Triumf” din Capitală, iar ”mâțele negre”, cum sunt numite pietrencele, au învins fără drept de apel. Alice Munteanu (Podoleni), cu 5 antrenamente la activ, a înscris primul său eseu în acest joc.

„Meciul nostru și cel de old-boys au fost partidele vedetă. La old-boys s-au înfruntat foștii jucători ai regretatului antrenor Mitrea Cristache de la Triumf București. Deviza clubului nostru este: «Nu contează cine este în față, contează cine este alături». Rugby-ul modelează, dar și educă. Încerc să le transmit fetelor pasiunea pentru rugby, spiritul de echipă, disciplina, respectul, solidaritatea. Pentru noi a fost o experiență deosebită. Jucătoarele sunt din Roznov, Zănești, Podoleni și Târgu Neamț”, a declarat președintele Eusebiu Popa.

La București au evoluat: Rebeca Loghin (căpitan), Diana Aparaschivei (vice-căpitan), Alexandra Barna, Fabiola Bortă, Beatrice Munteanu, Florentina Grădinaru, Irina Sălăvăstru, Andreea Petraru, Andreea Iacoboaia, Adriana Stănescu, Georgiana Ciocan, Alice Munteanu, Petruța Tănase, Sabrina Stănilă, Beatrice Țocu și Ioana Afrăsiloaie.

”La noi selecția este continuă, sita cerne. Școala nemțeană de rugby tot timpul a dat jucătoare talentate. Să nu uităm că dintre fostele mele eleve Irina Hârjete este căpitanul echipei de senioare a României, iar Loredana Juncanariu este lidera reprezentativei de junioare”, a mai spus Popa.

În perioada următoare, Venus-Rifil va organiza un turneu de promovare dotat cu ”Trofeul Rifil” la mini-rugby (10-14 ani) și va participa la două competiții internaționale în Italia și Bulgaria. (Ana MOISE)

Articolul precedentFLORILEGIU LIRIC – CV-uri artişti
Articolul următorPensii Neamţ: 13 bilete în staţiuni nealocate automat! Vedeţi unde!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.