Fotbalistul Matei Christian Ilie, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Piatra Neamț, a fost convocat la naționala U15 a României (antrenor Costel Enache), pentru a participa la un stagiu de pregătire în Italia, între 9 și 19 aprilie. Fiul tehnicianului Costel Ilie s-a născut la 11 decembrie 2002 și a început să practice fotbalul în urmă cu 8 ani și jumătate cu prof. Gabriel Rădulescu, șeful catedrei de fotbal de la LPS Piatra Neamț. Până a ajunge să primească această convocare, Matei Christian Ilie a parcurs toate etapele de selecție.

Costel şi Matei Christian ILIE

„Monitorizarea finală s-a făcut la Tărlungeni (Brașov). S-au realizat câte 8 opțiuni pentru fiecare post, în total participând 90 de jucători care au fost supervizați de o comisie destul de numeroasă care a făcut o ierarhie pe posturi. Matei a ieșit în față, deoarece a acumulat un punctaj mare„, a spus profesorul Gabriel Rădulescu.

Fundaș central stânga al echipei LPS, este elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Nr. 3 din Piatra Neamț. „Stă bine în teren, are un fizic impunător, 1,86 metri în clasa a VII-a, mărimea 44 la picior. Și la școală învață foarte bine, este elev numai de 9 și de 10. Îi prevăd un viitor frumos, pentru că are calități certe pentru fotbalul de performanță. De acum depinde numai și numai de el. Are experiență competițională mare, a jucat la mai multe categorii de vârstă, de exemplu acum joacă titular la juniorii B, care sunt cu 2 ani mai mare decât el. Sper să se integreze bine în Italia și să dea un randament bun„, a mai declarat Gabriel Rădulescu.

Naționala U15 (fără a-l include pe Matei Christian Ilie) a susținut, luna trecută, la Piatra Neamț, două meciuri de verificare cu reprezentativa similară a Republicii Moldova. Primul joc s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar în al doilea tricolorii s-au impus cu 3-0.  (Ana MOISE; FOTO: Facebook)

Articolul precedentNemţean implicat în accident rutier în Suceava
Articolul următorFotbalul județean a crescut în … disciplină
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.