pietricica turism

Spitalele din Neamț au primit recomandări pentru perioada aceasta, cu temperaturi scăzute, să dea prioritate la internare gravidelor în ultimele două luni de sarcină care au risc de a naște prematur, gravidelor care se prezintă cu infecții respiratorii, precum și gravidelor care sunt la termen și nu au contracții. La Maternitatea din Piatra Neamț au fost internate, zilele acestea, toate gravidele care au venit cu sarcina la termen, însă secția nu este aglomerată.

“Am fost întrebată de câțiva medici de familie cum să procedeze cu femeile gravide care sunt în 41-42 de săptămâni, dar nu au contracții și le-am recomandat să le trimită la spital. Mai avem locuri în secție, am avut și nașteri, nu avem probleme cu medicamentele și materialele sanitare, ne descurcăm. Am avut și câteva gravide cu viroze, au fost internate în secția de infecțioase, nu sunt probleme până în momentul de față”, ne-a declarat dr. Georgeta Vintea, șefa secției Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț.

În județul Neamț sunt 475 de femei gravide ajunse în ultimele două luni de sarcină, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Medicii de familie trebuie să le supravegheze și să le trimită la spital imediat ce constată că sunt riscuri de naștere prematură, în cazul când pacientele au afecțiuni cronice și dacă apare o situație de risc pentru făt, potrivit dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț. (C.I.)