Primăria Târgu Neamţ continua să acţioneze pentru prevenirea infectării populaţiei cu noul coronavirus şi sprijinirea persoanelor vulnerabile.

Pe perioada stării de urgenţă, până acum, au fost efectuate mai multe acţiuni în sprijinul vârstnicilor, mai exact a celor peste 65 de ani (în oraş există 3.283 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani):

  • acordarea de asistenţă la cumpărături alimente şi medicamente pentru 40 de persoane.
  • prin dispoziţia primarului s-a creat o echipă care livrează periodic produse la solicitare şi au fost alocate numerele de telefon 0233/661115 şi 0740/569414, unde se pot face solicitări în acest sens.
  • monitorizarea permanentă a nevoilor tuturor persoanelor vârstnice încadrate în diverse grade de handicap (283 persoane).

Alte măsuri luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului sunt:

  • spălarea regulate a străzilor cu dezinfectant, care cuprinde fiecare cartier al oraşului, dezinfectarea regulată a tuturor scărilor de bloc, montarea de aparate cu dezinfectanţi în toate scările blocurilor, dezinfectarea regulată a spaţiilor publice şi a Pieţei Agroalimentare.
  • cadrelor medicale de la Spitalul “Sf. Dimitrie” li s-au pus la dispoziţie spaţii de cazare la “Casa Arcaşului” şi Pensiunea “Carol”.

“Noi vom monitoriza permanent situaţia de pe raza oraşului nostru, cu privire la respectarea restricţiilor, a respectării carantinei şi autoizolării la domiciliu, acolo unde este cazul. Vom continua seria măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, dar prevenirea şi limitarea infectării depinde de fiecare dintre noi. Şi anume, cu toţii să respectăm măsurile de igienă personală, distanţarea socială şi respectarea deciziilor luate de autorităţi, care sunt cele mai bune soluţii de autoprotecţie. Transmit tuturor târgnemţenilor multă sănătate, sărbători liniştite şi binecuvântate!”, ne-a spus primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU)