samsungO idee aplicată cu succes de cei de la Samsung în Argentina (“țară ale cărei drumuri sunt formate de obicei din două benzi, foarte înguste” – lucru care vă sună, cel mai probabil, cunoscut!) ar putea fi aplicată şi de marii transportatori din România, pentru a salva sute sau mii de vieţi anual.

Gigantul sud-coreean a adăugat camere de luat vederi în faţa TIR-urilor proprii şi monitoare în spate, pentru a facilita efectuarea depăşirilor.

“În Argentina, conform statisticilor o persoană moare într-un accident de circulație la fiecare oră! Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori când se încearcă depășiri, pentru că Argentina este o țară ale cărei drumuri sunt formate de obicei din două benzi, foarte înguste. Samsung s-a gândit să facă o schimbare și să încorporeze tehnologie avansată în camioanele pe care le foloseşte, astfel încât să facă depășirile accesibile și mult mai puțin periculoase. Vizibilitatea este problema numărul unu când vine vorba de o depășire, așa că Samsung a încorporat camere de luat vederi în fața camionului și 4 monitoare plasate pe spatele vehiculului. În acest mod, şoferul care conduce în spate poate vedea perfect ce se întâmplă în fața lui”, este detaliat în filmuleţul de prezentare, care poate fi urmărit AICI.

O idee desigur costisitoare, dar nu şi pentru firmele mari! Chiar şi numai acestea, dacă s-ar ralia la iniţiativă, cel mai probabil numărul accidentelor grave de circulaţie de pe şosele României s-ar reduce semnificativ. (ZCH NEWS)