dusterDouă Dacia Duster Laureate 4×4, nou-nouțe, au intrat în zestrea județului și parcarea Consiliului Județean, însă nu vor staționa foarte mult acolo, ci până pe 6 iulie, când, în ședința lunară, consilierilor județeni li se cere să aprobe darea autoturismelor în folosință gratuită, pentru un scop nobil. De fapt, două.

NT-19-CJN, primul Laureate, se dă, la cerere, Centrului Militar Județean, ”în vederea executării misiunilor specifice”, de control, de aprovizionare a unităților din județ, de instruire a polițiștilor și jandarmilor, de sprijinire a asociațiilor veteranilor de război sau când e de mers la exerciții, antrenamente de mobilizare sau instruire MApN. ”Aceste misiuni au un caracter permanent, se desfășoară pe întreaga durată a anului și presupun deplasarea pe tot teritoriul județului Neamț sau în alte județe, iar autoturismul achiziționat permite deplasarea în condiții de siguranță. Propun ca darea în folosință să se facă pe o perioadă de 5 ani”, susține președintele Constantin Iacoban în motivația propunerii sale.

Tot pentru 5 ani se dorește darea în folosință gratuită a unui autoturism similar, către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Petrodava” Neamț. ”Autoturismul va fi utilizat pentru activități de avizare/ autorizare a obiectivelor de investiții, activități de îndrumare și control a operatorilor economici, instituțiilor și localităților din județul Neamț în domeniul situațiilor de urgență, precum și activități de îndrumare și control a serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență și a cercurilor tehnico-aplicative de elevi «Prietenii pompierilor» și «Cu viața mea apăr viața»”.

Cele două Duster Laureate sunt fabricate în acest an, au 60 de luni durată de utilizare specificată și 4-6 ani durată normată de funcționare.

(D. OSTAHIE)

1 COMENTARIU

  1. Bani aruncati de pomana!Seful ISU are Tuareg, nu vad de ce ii mai trebuia o masina!Centrul militar e o institutie functionareasca de birou!Pe de alta parte, dotarile trebuia asigurate de Ministerul de Interne, respectiv de Ministerul Apararii si nu de Consiliul Judetean!

Comments are closed.