garajUn bătrân de 80 de ani a rămas fără autoturismul personal, după ce l-a parcat în garaj, dar a lăsat cheile în contact şi portierele neasigurate. În dimineaţa de 22 iulie, când a găsit garajul gol, omul a depus plângere la Poliţia oraşului Siret, Suceava.

„În urma măsurilor întreprinse de poliţişti, autoturismul a fost găsit abandonat pe strada 28 noiembrie din localitate, iar persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un tânăr de 21 ani, din comuna Bălcăuți, ce nu posedă permis de conducere”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, ce va fi soluționat procedural”.  

Tot în ziua de 22 iulie, poliţiştii din Mălini au fost sesizaţi de o localnică de 64 ani, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din garajul locuinţei o bicicletă. De data asta hoţul era un bărbat de 44 de ani din localitate, care a fost prins plimbându-se cu bicicleta femeii.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să-şi ia măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Este indicată asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a caselor şi anexelor. (ZCH NEWS)