Mașină confiscată, pentru că transporta ilegal… 10 brăduți, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSfârșitul săptămânii trecute a însemnat acțiuni intensive pentru polițiștii din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme explozivi și substanțe periculoase și pentru luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale. S-au urmărit transporturile de material lemnos, dar și respectarea legislației rutiere și a celei privind obiectele pirotehnice. Bineînțeles, s-a dovedit că mulți nemțeni nu cunosc nici acum legile.

”În perioada 16-18.12.2016, poliţiştii au constatat 27 de infracțiuni, dintre care 16 în flagrant delict, urmărindu-se prin aceste acțiuni asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, cât și combaterea faptelor ilegale”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

”Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat peste 146 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 37.000 lei, au confiscat 3.31 mc de lemn, 10 pomi de Crăciun și au indisponibilizat 3 autovehicule folosite la transportul ilegal de material lemnos. Poliţiştii rutieri au efectuat filtre în trafic, constatând în flagrant 16 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 13 pentru conducerea sub influența alcoolului. Pentru neregulile constatate în trafic au fost aplicate 460 de sancţiuni contravenţionale, 106 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar 9 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune. Totodată, poliţiştii au retras 5 certificate de înmatriculare şi au reţinut 31 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”.

Ghinoniștii adevărați au fost cei trei bărbați care au rămas fără autoutilitare, după ce-au fost prinși transportând material lemnos fără documente legale.  Primul, un bărbat de 64 de ani din Târgu Neamț, a fost oprit de polițiștii de la Secția Rurală Crăcăoani. Conducea o autoutilitară în care erau 10 brăduți pentru Crăciun, pentru care nu avea acte de proveniență. Nu doar că a primit o amendă de 5.000 de lei și brazii au fost confiscați, dar a rămas fără mașina folosită  la transportul ilegal. La fel au pățit alți doi bărbați, care au fost opriți pentru control la Moldoveni. Niciunul nu avea acte pentru lemnul pe care îl transporta. Era vorba de cantități mici, în ambele autoutilitare fiind 3,31 mc, dar autovehiculele au fost confiscate și șoferii amendați. Așa poate vor afla și alții că mașinile sunt indisponibilizate indiferent că transportă doi brăduți sau 10 mc de lemn. (C.M.)

Articolul precedentLuni şi marţi la Târgul de Crăciun
Articolul următorSoldat profesionist din Piatra-Neamț, implicat în fraudarea unor concursuri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.