reclama autocenter

Începând cu data de 5 august, masca va fi obligatorie în spațiile publice în județul Neamț. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț reunit în ședință astăzi, 3 august și anunțată de prefectul George Lazăr în conferința de presă care a urmat.

Cu excepția copiilor cu vârste de până la 5 ani, nemțenii vor fi obligați să poarte măști în spațiile aglomerate în aer liber: pieţe, târguri/oboare (cu caracter periodic sau permanent); la oficierea oricărui tip de eveniment; muzee şi alte obiective turistice; lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice. Potrivit HCJSU nr. 35, mai sunt exceptați de la obligația purtării măștilor persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

Modul în care este respectată această hotărâre va fi urmărit de Direcția de Sănătate Publică Neamț și de structurile județene ale MAI.

C.I.

Articolul precedentGuvernul PNL alocă bani pentru 16 localități din județul Neamț pentru elaborarea sau actualizarea Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU)
Articolul următorNeamț: Peste 450.000 lei despăgubiri de la Guvern pentru 333 de familii afectate de inundații