Marius Crăciun şi Nadina Simion au fost arestaţi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMarius Crăciun şi Nadina Simion au fost arestaţi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMarius Crăciun şi Nadina Simion au fost arestaţi astăzi, 6 aprilie, în baza unor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să modifice, în parte, sentinţa Curţii de Apel Bacău, care i-a judecat pe cei doi şi pe unul din cunoscuţii avocaţi din Bacău, într-un dosar de trafic de influenţă: „Reduce de la 2 ani şi 10 
luni închisoare la 1 an şi 5 luni închisoare, pedeapsa aplicată
inculpatului Cojocaru Cristian pentru infracţiunea de trafic de
influenţă (…) reduce de la 2 ani şi 6 luni închisoare la 1 an şi 3 luni
închisoare, pedeapsa aplicată inculpatei Simion Nadina pentru
infracţiunea de cumpărare de influenţă. Menţine
celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. (…) Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Crăciun Marius împotriva aceleiaşi sentinţe penale. Definitivă”.

Prin urmare, Marius Crăciun rămâne cu pedeapsa de 3 ani şi 6 luni, pronunţată la Bacău, în vreme ce Nadina Simion are de stat după gratii 1 an şi 3 luni, iar avocatul Cojocaru 1 an şi 5 luni, cu interdicţia de a profesa  timp de 3 ani, după eliberare.

Procesul a început în iulie 2014, după ce procurorii DNA au stabilit că avocatul Cristian Cojocaru a cerut de la Nadina Simion 75.000 de euro, ca să-i dea unor judecători de la Curtea de Apel Bacău, pe care susţinea că-i cunoaşte şi-i poate determina să-l pună în libertate pe Marius Crăciun, care era arestat preventiv la vremea aceea.

Avocatul, s-a întâlnit cu Nadina Simion, care se dusese cu toţi banii la ea la Bacău, însă n-a avut încredere să-i dea apărătorului. Ea a fost urmărită de anchetatori, oprită în trafic, şi dusă la audiere, iar banii – confiscaţi.

Singurul implicat în poveste, care n-a fost condamnat cu executare este Codrin Coroamă,cununat de cuplul Simion-Crăciun, el susţinând că doar a angajat un avocat pentru naşul său şi mai departe nu ştie despre niciun fel de înţelegere, contra cost, între părţi. Magistraţii n-au fost de aceeaşi părere pentru că, totuşi, l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 4 ani, perioadă în care dacă mai calcă strâmb la nivel de infracţiune, i se revocă automat suspendarea executării şi face puşcărie.

Partea bună a sentinţei de la Bacău, menţinută şi la Înalta Curte, este restituirea banilor confiscaţi către Marius Crăciun. Imediat după ce-au aflat hotărârea instanţei supreme, Marius Crăciun şi Nadina Simion şi-au făcut bagajele şi au aşteptat să vină poliţiştii după ei. Ceea ce s-a şi întâmplat în jurul orei 11, când au fost ridicaţi de acasă şi pregătiţi pentru a fi duşi la Penitenciarul Bacău. (ZCH NEWS)

Articolul precedentZile grele pentru Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă
Articolul următorLansare de carte la Senatul României * Ioan Chelaru şi Ana-Luisa Chelaru: „Străinii în România. Regimul juridic”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.