Uniforma de poliţist impune respect, sau aşa ar trebui, însă sub imaginea de om al legii, se ascunde şi altceva, există şi poliţişti… sensibili. Mihai Marius Coșerariu este unul dintre aceştia. Poliţistul s-a implicat în formarea și cultivarea spiritului tradițional românesc în rândul elevilor și a comunității locale. Este ajutor de șef de post la Dămuc, însă, dincolo de uniforma de poliţist, dăruieşte din experienţa şi înţelepciunea sa de viaţă. Din dragoste pentru frumos, cultură şi tradiţii, transmite aceste valori şi creează punţi între generaţii. Este co-fondatorul Asociației Culturale „Eu cred”, prin care a reușit să închege o comunitate de artiști amatori, formând grupuri de copii şi adulți, cu care a călătorit în țară, perpetuând dragostea și dorul de folclorul românesc. Cu aceștia, a participat la mai multe concursuri de folclor, iar în anul 2016 grupul coordonat de polițistul nemțean a câștigat marele trofeu al Festivalului Național „Dor de folk” de la Brașov.
Mihai Marius Coșerariu este organizatorul Festivalului Național de Creație și Interpretare „Dăm folk”, aflat la cea de-a doua ediție anul acesta. Polițistul s-a remarcat și prin cele trei volume de poezie: „Să gonești fiara din suflet”, „Așa sunt eu” și „Dincolo de suflet”. În decembrie 2016, la Casa Memorială „Calistrat Hogaș”, a avut loc lansarea volumului „Dincolo de suflet”. În cadrul aceluiași eveniment, a avut loc și lansarea albumului „Colinde şi cântece de iarnă”, al grupului de muzică folk „Eu cred”, din Tașca, coordonat de Coșerariu. La această manifestare au fost invitate personalități importante ale culturii nemțene, scriitori, critici literari, dintre care amintim pe dr. Cristian Livescu – critic literar.
„…Versurile și poeziile lui Marius vor fi lecturate de mulți, citite de mulți, vor fi admirate sau mai puțin admirate, deoarece ele au și o notă foarte caustică, de satiră teribilă la adresa societății de astăzi, ceea ce este un adevăr incontestabil. Totuși, mesajul este unul sincer, care vine de la suflet și merge către suflet. Problemele sale, de multe ori, devin rugăciune, cum de altfel cântecele sale devin rugăciune. «Dincolo de suflet» este un «S.O.S. al poeziei noastre» și un exercițiu de tandrețe și grație”,a spus preotul și poetul Dorin Ploscaru. (G.B.)