Mare minune! Mașini noi pentru Ambulanța Neamț!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiServiciul de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț a primit sâmbătă, 6 iunie, prin repartizare directă de la minister, două ambulanțe de tip B 4×4.

„Avem 63 de mașini în tot parcul auto și multe dintre ele sunt vechi, din 2008. Iar pentru o mașină care merge 24 de ore din 24, au acumulat mulți kilometri și s-au uzat. Suntem foarte bucuroși că am primit aceste două noi mașini, care ne vor ajuta să ajungem cât mai repede la locul solicitărilor. Noi am mai adus trei mașini, una la Piatra Neamț, una la Roman și una la Târgu Neamț. Sperăm ca anul acesta să mai aducem, poate dăm o mașină și pe Valea Muntelui. Tot parcul auto ar trebui reînnoit”, a declarat dr. Dorice Albu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț.

La nivel național, au fost distribuite 30 de ambulanțe noi. Repartizarea ambulanțelor a fost realizată în urma analizei Comisiei de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sănătății, care a verificat situația parcului auto și a activității fiecărui serviciu de ambulanță. Au fost luate în considerare numărul de kilometri efectuați de fiecare ambulanță de tip B 4X4 din dotarea serviciilor de ambulanță. Au fost propuse pentru echipare județele care au în dotare cele mai multe ambulanțe cu peste 500.000 de kilometri parcurși.

Cele 30 de ambulanțe de tip B 4×4 au fost repartizate către Serviciul de Ambulanță București Ilfov și către serviciile de ambulanță teritoriale din Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Botoșani, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Ialomița, Neamț, Tulcea, Teleorman, Vaslui și Vâlcea. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentFlorentin Pera şi-a prelungit contractul cu HCM Roman
Articolul următorGaProCo, datorie de 9 miliarde către Primăria Săvinești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.