0:00

Mara Calista, deputat PNL: „Venim cu măsuri pentru a sprijini persoanele care vor să nu mai depindă de un partener abuziv și violent”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi am votat pentru adoptarea Legii pentru completarea art.38 alin.(1) din Legea nr.217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, precum şi pentru modificarea art. 4 alin.(1) din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii!

Prin această lege se instituie posibilitatea încasării alocației de stat pentru copii de către părintele căruia i s-a încredințat minorul spre creștere și educare, în situația emiterii de către instanța de judecată a unui ordin de protecție în caz de violență domestică!

De exemplu, una din cauzele pentru care o femeie stă alături de un soț abuziv este dependența financiară. Presiunea pe care o resimte o mamă care vrea să se rupă de soțul abuziv este de două ori mai mare dacă nu are perspectivă financiară, pentru că trebuie să se gândească nu doar la nevoile ei, ci și la nevoile copiilor. Oferindu-i dreptul mamei să iasă din acest mediu abuziv, prin oferirea posibilității de a avea resurse financiare, va ajuta și copiii să treacă peste traume, să iasă din mediul toxic.

Mai multe detalii aici.

Mara Calista, deputat PNL

Articolul precedentÎn atenția pelerinilor la mănăstirile Secu, Sihăstria și Sihla!
Articolul următorPiatra-Neamț. Procesiunea “Drumul Crucii“ din Vinerea Patimilor, 14 aprilie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.