0:00

Mara Calista, deputat PNL: „Uniți în lupta contra violenței împotriva femeilor!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiParlamentul European a adoptat recent primele norme europene privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Directiva solicită legi mai puternice împotriva violenței, care să includă și asistență mai bună pentru victime și măsuri pentru prevenirea violului.

Noile reguli interzic mutilarea genitală feminină, căsătoria forțată și subliniază linii directoare speciale pentru infracțiunile comise online, cum ar fi dezvăluirea de informații private și flashingul cibernetic (exhibiționismul cibernetic).

Directiva mai prevede și măsuri prin care se acordă prioritate siguranței și bunăstării victimelor, inclusiv prin accesul la centre dedicate. Asistența medicală trebui să fie accesibilă, inclusiv serviciile de sănătate sexuală și reproductivă. Autoritățile statelor membre vor avea obligații sporite de raportare și de colectare a probelor și vor trebui să sensibilizeze publicul cu privire la faptul că sexul fără consimțământ, violul, este considerat o infracțiune.

Practic, Parlamentul European a făcut primii pași pentru a face din Europa primul continent din lume care pune capăt violenței împotriva femeilor.

Mai multe detalii

Mara Calista, deputat PNL

Articolul precedentDispariție misterioasă a unui bărbat din Piatra Neamț
Articolul următorConductă de gaz avariată de un șofer
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.