0:00

Mara Calista, deputat PNL: „Revenge porn-ul va fi pedepsit cu închisoarea!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPreședintele României Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea art. 226 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (PL-x 606/28.10.2019).

Prin această lege se vor stopa pornirile nesănătoase de răzbunare, de hărțuire sau abuz!

Am susținut și am votat pentru adoptarea acestei legi care incriminează divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale.

Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informațiile furnizate, fără consimțământul persoanei înfățișate, de natură să provoace acesteia o suferință psihică sau să aducă o atingere a imaginii sale, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Prin imagine intimă se înțelege orice reproducere, indiferent de suport, a imaginii unei persoane nude, care își expune total sau parțial organele genitale, anusul sau zona pubiană sau, în cazul femeilor, și sânii, ori care este implicată într-un raport sexual sau act sexual.

Mara Calista, deputat PNL

Articolul precedentFinala proiectului național “Maratonul pentru Educație Antreprenorială”
Articolul următorAccident spectaculos: o mașină de mare tonaj a ajuns cu roțile în sus
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.