piatra 02

Primăria Piatra Neamț spera să reușească să mai construiască câteva zeci de locuințe anul acesta, însă sunt slabe șanse. Locatarii blocurilor unde s-a început construcția mansardelor în anii din urmă și-au retras acordul, iar acum reprezentanții primăriei umblă să-i convingă, să lase municipalitatea să termine construcțiile începute. Nici vorbă de construirea altor mansarde noi și de creșterea numărului de locuințe sociale, deși cererea este foarte mare.

”Sunt acele mansarde ridicate la câteva blocuri din cartierele Precista și Mărăței. Am chemat președinții de asociații pentru a vedea care sunt locatarii care sunt de acord să finalizăm mansardele și care nu, pentru că deși construcția este gata pe dinafară, ele nu sunt compartimentate. De fapt, este vorba despre blocurile anvelopate pe banii primăriei, blocuri care s-au anvelopat în ideea că locatarii vor fi de acord cu construcția acelor mansarde. Atunci s-a semnat un contract și un acord cu asociațiile de proprietari. Între timp s-a schimbat legea și trebuie acordul direct al proprietarilor, iar aceștia acum nu mai vor acele mansarde din diverse motive. Acum noi am rechemat pe președinții de asociații în speranța că vom rezolva această problemă pentru că inițial noi ne-am propus ca în acest an să lărgim fondul locativ al primăriei și în acest fel erau rezolvate o parte din cererile pentru locuințe, cereri care sunt foarte multe, în jur de 3.000. Sperăm să reușim să ne punem de acord cu proprietarii, mai ales că aceștia ar trebui să semneze acordul în prezența unui notar, și sperăm să reușim să finalizăm construcția mansardelor”, a declarat viceprimarul municipiului Piatra Neamț, Aurelia Simionică.

În Piatra Neamț sunt în jur de 5 blocuri care au construite mansarde deasupra ultimelor etaje. Acestea au fost ridicate de municipalitate în urmă cu aproape 7 ani. (I.C.)

Articolul precedentDNA – exemplu de bune practici în administraţia locală
Articolul următorLeoreanu vrea să se revină la contabilitatea din 2013