0:00

Manex Neda – arestat după ce i-a rupt piciorul unei bătrâne de 80 de ani!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSe pare că noţiunea de „bună purtare” funcţionează în cazul infractorilor strict cât sunt după gratii. Odată cu eliberarea, le vin idei noi şi, de cele mai multe ori, comit infracţiuni mai grave decât cele pentru care au fost închişi. Teoria este valabilă şi în cazul lui Manex Neda, unul dintre exponenţii de vază ai numeroasei familii de tâlhari care a îngrozit oraşul. El a fost arestat sâmbătă, 18 iunie, după ce-a atacat o bătrână pe strada Orhei din Piatra-Neamţ. Femeia, în vârstă de 80 de ani, a fost izbită la pământ, a suferit o fractură de femur şi acum este internată în spital. Agresorul i-a luat geanta, a controlat-o scurt şi a constatat că nu are ce fura. Biata bătrână nu avea niciun ban şi acum are de pătimit cu fractura.

Manex Neda, care are 16 ani, are multe tâlhării la activ, iar doi dintre fraţii lui mai mici, care încă nu răspund penal, îi calcă apăsat pe urme. În 2014, la scurt timp după ce-a împlinit 14 ani, Manex a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamţ la 3 ani de internare în Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti. Unde a stat până în octombrie 2015, când a fost eliberat, prin decizia Judecătoriei Brăila.

Din caracterizarea făcută de comisia din penitenciar, document care a fost ataşat la dosar şi pomenit în sentinţă, rezultă că: „Petentul a participat la programe şi activităţi educaţionale: «Adaptarea pentru viaţa instituţionalizată», «Stil de viaţă sănătos», «Cuvântul care zideşte», Program destinat unei vieţi active «Activ – Club», concursuri tematice, dezbateri, activităţi moral-religioase, sportive şi vizite în comunitate. A fost sancţionat disciplinar o dată şi recompensat de patru ori”.

Şi astfel, pentru că a „manifestat interes faţă de activităţile educative”, Manex a fost eliberat mai devreme cu 550 de zile. Iar acum a demonstrat că „merita” din plin asta, iar „activităţile educative” chiar au dat roade.

C.M.

Articolul precedentIonel Ciubotaru, probleme cu validarea ca primar: ” dl. Pruteanu a încurcat sentinţa lui cu a mea!”
Articolul următorAstăzi, la EURO 2016: Rusia – Ţara Galilor (22:00) şi Slovacia – Anglia (22:00)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.