MAI zice că detergentul bate clorul la dezinfectat străzile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce mai toți primarii din țară s-au agitat să facă rost de clor ca să dezinfecteze străzile, Ministerul Afacerilor Interne spune că e mai potrivit detergentul convențional.

Pentru a analiza eficiența dezinfectării mediilor externe (suprafața drumurilor, ziduri de protecție, pavaje etc.), trebuie luați în considerare factori precum mijloacele de transmitere a Coronavirus, dovada prezenței virusului pe suprafețe, precum și posibilul impact asupra mediului și riscul asupra sănătății în cazul folosirii unor produse nepotrivite, cu potențial toxic”, se arată în informarea oficială a MAI. ”Pentru spălarea pavajelor urbane, recomandările sunt să se utilizeze procedurile obișnuite, pe bază de săpunuri convenționale / detergenți convenționali, evitând, însă, producerea de praf și aerosoli. Dezinfectarea acestora este o măsură a cărei utilitate nu a fost stabilită, întrucât nu există dovezi că suprafețele de mers sunt implicate în transmiterea virusului. Informațiile legate de utilizarea hipocloritului și abilitatea lui de a distruge virusul pe suprafețe externe (cum ar fi drumurile) și în aer sunt contradictorii”.

Așteptăm cu interes un punct de vedere al Ministerului Sănătății despre dezinfectarea cu clor a pardoselilor, ușilor și spațiilor interioare. Poate e mai bun detergentul de vase care, spre deosebire de clor, încă se mai găsește prin mai toate magazinele.

C.M.

Articolul precedentPreședintele CJ Neamț: Spital Mobil COVID-19 prin Euronest
Articolul următorDr. Florin Apostoae este noul manager al Spitalului Județean Neamț. Toader Mocanu a demisionat

1 COMENTARIU

Comments are closed.