0:00

105 profesori și 26 cadre didactice auxiliare pot spera la gradații de merit, în 2019. Numărul alocat acum este mai mic față de cel de anul trecut, când profesorii au avut la dispoziție 180 de gradații de merit. Personalul de predare auxiliar are cu o gradație mai mult decât anul trecut. Punctajul de calificare cerut anul acesta celor care intră în competiție pentru bani în plus la salariu este 70, față de 65 în 2018. Numărul gradațiilor de merit și punctajul de calificare a fost stabilit în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamț, din ziua de 8 mai.

Mai puține gradații de merit și punctaj mai mare de calificare în 2019, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDouă gradații sunt scoase la concurs pentru personalul de conducere, îndrumare și control, în vreme ce maiștri instructori au la dispoziție 11 gradații. Profesorii din cluburi și din Palatul Copiilor au două locuri, iar pentru învățământul special sunt 7 locuri. Pentru profesorii de pictură sunt două locuri, pentru cei de muzică doar un loc, în timp ce pentru profesorii de muzică din liceele vocaționale sunt două locuri. Profesorii de sport au 6 locuri, cei de matematică 4 locuri, pentru fizică este doar un loc, ca și la geografie, pedagogie și latină. 3 locuri sunt pentru profesorii de la disciplinele socio-umane, ca și pentru cei de istorie, 4 locuri sunt pentru profesorii de franceză și 7 pentru cei de engleză. Cele mai multe gradații de merit sunt scoase la concurs pentru învățători – 25 de locuri – și pentru educatori – 18 locuri.

Mai puține gradații de merit și punctaj mai mare de calificare în 2019, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPersonalul didactic auxiliar poate concura pe un loc destinat mediatorului școlar, laborantului, informaticianului și asistentului social, pe 3 locuri pentru pedagog și bibliotecar, iar secretarii de școli au la dispoziție 7 locuri. IȘJ Neamț a mai decis, în ultimul CA, să aloce 3 locuri pentru administratorii financiari și 6 locuri pentru administratorii de patrimoniu. Numărul maxim de locuri scoase la concurs reprezintă 16% din totalul posturilor pe fiecare categorie – de predare, de conducere, auxiliar – existent în luna martie 2019 în evidența inspectoratului, mai puțin gradațiile aflate în plată la 1 septembrie 2019. Cel care se califică – prin concurs – la o gradație de merit va primi 25% din salariul de bază timp de 5 ani. (C.I.)

Articolul precedentApa Serv: Se opreşte apa în Ştrandul Tineretului
Articolul următorCN „Petru Rareș” aniversează 150 de ani de atestare documentară * Scrisoare către absolvenţi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.