reclama autocenter

Unitățile școlare, din județul Neamț, au înregistrat o ușoară scădere a numărului de absențe și violențe săvârșite în luna aprilie față de luna martie. Cu toate acestea, „uscăturile” nu s-au dezmințit reușind să accentueze rândurile exmatriculaților și al celor care au intrat în „colimatorul” polițiștilor. La capitolul absențe, bilanțul negativ relevă faptul că 321 de elevi sunt în situație de abandon școlar, în timp ce 42 de elevi au fost exmatriculați pentru că au „uitat” drumul spre școală.

Așa cum se arată în Legea Educației, elevii care fac parte din învățământul obligatoriu de stat (n.r. – până la clasa a X-a, inclusiv) nu pot fi exmatriculați din cauza absențelor. În mai puțin de o lună de zile, elevii nemțeni au reușit să acumuleze aproximativ 100.000 de absențe, din care aproape 60% au rămas „nejustificate”. La capitolul violențe, din 123 de unități școlare, 71 „s-au plâns” că au elevi violenți. Mai exact, 62 de elevi au fost „încondeiați” pentru: violență verbală și psihologică (28 cazuri), violență fizică (18 cazuri), comportament care intră sub incidența legii (6 cazuri), ofensă adusă statutului/ autorităţii cadrului didactic (9 cazuri) și comportament deviant în relaţie cu şcoala (25 cazuri).

Potrivit statisticilor, cele mai multe cazuri au avut loc pe fondul neînțelegerilor dintre elevi. Reamintim că, în urmă cu câteva zile, prof. Viorel Stan, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț și-a exprimat dorința de a implementa în școli mai multe proiecte, susținute cu fonduri europene, menite să scadă absenteismul și abandonul școlar. (M. TEODOROF)

Articolul precedentDin ce în ce mai multe deșeuri
Articolul următorPiatra Neamț donează Romanului 17 centrale termice