Mai nou, pe Lacul Bicaz, se pescuiește la ”steag”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO acțiune, făcută de polițiștii de la Biroul Județean de Poliție Transporturi, în colaborare cu reprezentanții filialei Neamț a Asociației Naționale de Combatere a Brconajului și Poluării, în ziua de 18 iunie, în zona lacului de acumulare Izvorul Muntelui, la Hangu, a condus la prinderea în flagrant a 6 braconieri piscicoli. Alți 12 pescari au fost amendați și au rămas fără 7 plase, în lungime totală de 72 de metri.

Dintre toți pescarii verificați, un bărbat de 57 de ani, din localitatea Hangu, folosea un instrument improvizat tip ”steag”, cu ajutorul căruia capturase 10 kilograme de pește, de diferite specii.

Cantitatea de pește descoperită de polițiști a fost redată mediului natural. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea de plase monofilament  și  pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Polițiștii avertizează pescarii pasionați că vor face astfel de acțiuni și de acum încolo, pentru a combate braconajul piscicol.

C.M.Mai nou, pe Lacul Bicaz, se pescuiește la ”steag”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

Articolul precedentUn pistol, o arbaletă și 10 săgeți – ridicate din casa unui bărbat din Ceahlău
Articolul următorUrgie! Cod roșu de vijelii în cinci județe din Moldova

1 COMENTARIU

  1. In timp ce AJVPS incaseaza cotizatii altii fac paza pe fondurile de pescuit sportiv facute cadou cu japca de ANPA.
    Ce jaf la drumul mare.

Comments are closed.