Actualizare: În Piatra-Neamț s-a intervenit pentru evacuarea apei din trei curți și pentru decolmatarea a 2 podețe. Potrivit bilanțului prezentat de ISU Neamț, în această dimineață, 19 iunie, au mai fost inundate 15 curți, 3 beciuri și au fost colmatate mai multe podețe în Căciulești (Girov). Forțele au mai intervenit pentru decolmatarea unor șanțuri și podețe și evacuarea api din câteva gospodării la Borlești, Roznov, la Rediu și în Vădurele (Cândești).

La Dreptu, torenții s-au revărsat pe drumul național, care a fost curățat de bolovani și crengi de pompierii militari, de cei de la SVSU Poiana Teiului și de lucrătorii de la Secția Drumuri Naționale Neamț.

****Știre inițială****

Mai multe gospodării au fost inundate în municipiul Piatra-Neamț și în comuna Girov, aseară, după o rupere de nori. Pompierii de la Detașamentul din Piatra-Neamț au intervenit la solicitările locuitorilor de pe străzile Banatului și Zefirului și au scos apa din trei curți. Alte două echipaje au acționat la Turturești și Căciulești (Girov), unde mai multe gospodării au fost inundate.

Ploi însemnate sunt anunțate până pe 21 iunie, perioadă pentru care meteorologii prognozează vijelii, grindină și cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse până la 40…60 l/mp. Vremea va fi asemănătoare și în prima parte prima parte a săptămânii viitoare, în toată țara. (C.I.)

Articolul precedentDouă fete și iubiții lor – reținuți pentru scandal
Articolul următorAtenție! Nou cod portocaliu de ploi torențiale și pericol de inundații în Moldova

1 COMENTARIU

  1. Tot masinile vechi sunt baza in interventii. Numai ca pacat ca nu mai sunt acei oameni care le foloseau eficient. Acum sunt 80% numai niste pilosi care habar nu au de ce sunt in acele posturi. Rude,neamuri si alti hoti. Fac de rusine haina pe care o poarta la care altii au muncit sa tina prestigiul acestei meserii.

Comments are closed.