reclama autocenter

papagalii fara bilet

Aveam noi o presimțire bărboasă despre oarece încașchetați den municipiul lui dom` Leo, precum că prea le merge ca din drojdie și că-i cam doare în epoleți de marțafoi, mangafale, escroci patent, victime și doamne abuzate domestic cu bâta de baseball la ceas dă seară. Ba cică se încumetriseră pă linie dă botezuri și afaceri pă sub preș, că o seamă uitaseră și imnul național de la atâta manele puse fără număr la tot felul de zaiafeturi erecte și de pleașcă. Și-o dat cine trebe de sus și s-o coborât meletăria den pod și-o săltat un grangure cu luceaferi pă umăr sub formă de trese, care este păzit acuma de insolație într-o incintă cu temperatură constantă în care de obicei se păstrează vinu`, adică beci. Acuma, din ce știm noi, cei rămași dau în cărți (sau le joacă după caz), să vază cine-i următoru` de păstrat, bașca șterg agendurile den telefoane să nu bată la DGA, că nu să cade să ai cașchetă și să te tragi de brăcinari cu inși dă pigment conlocuitor, care au școale cât unii vacanță. Pe bune!

O șpionetă cu dinți de aur și pene peste tot unde trebe, ne-o taxat pă firu` scurt cu o dumă den partidoiu` dă alianță cum că este unii membrotei cam încontrați pă junele șăf dă pesedeu de la noi, pen`că stă la cioace de taină și amușinături cu număru` doi din partidoi, care bate țara să o împartă pă regiuni, tarlale, ogrăzi și parchete. Că sigur pune la cale o regiune suplimentară la etaj și-o să rămâne ei la parteri fără snagă și cu viitoru` în bernă, fleașcă de entuziasm. Ș-apoi, nu ar fi mai bine să steie cineva la cioace cu dom` copilot prim ministru ? Că el dă ora exactă la daraveli și contracturi, că-i foame dă bani, că nu-i după ce bea apă la șpriț. Adecă e vremi grele și cu bulbuci pă margine. Acuma, dacă ne uităm în ograda partidoiului de la noi, ne temem că poate cel mult o gripă să se lipească de număru` unu din pesedeu, atâta vreme cât o seamă dă aleși, ba de pe Ozana, ba de pe Cuejdi ori alte văi, după ce s-o văzut cu sacii în mercedesuri, s-au lansat în cercetarea gumarilor din dotare, că teneșii nu se mai poartă, ca să nu-i doară la vedere.

Drăguțu` de cumătru` ăsta al meu cu perciuni știți cum, când nu doarme numără. Oi, capre, stele, șpăgi, comisioane, cioate de fag, numere roșii … orice se poate număra, numără. Și i-am zis : Măi creștine, – da` o sărit în sus – rectific, măi colega, da` tu nu ai auzit că este oameni plătiți să face asta și tocmai tu, care nu da-i un vârf de pană fără  factură te trezești să faci munca altora gratis ? Ești cu capu`? Și ce-mi răspunde : Bre, de la ăștia care zici tu că număra, am aflat că la noi în județ peste jumătate au clase de școală cam câte are trenu` personal Ilva Mică-Vatra Dornii, bașca o seamă nici nu știu câte clase are trenu`în general. Și îți dai seama că la noi o ieșit 14 parlamentoși pe care i-o votat cine? Ce să-i mai zic? Am destupat un pet regulat cu răchie de coacăze cu dungi, i-am astupat gura o vreme, că o început să numere câte duminici o stricat oamenii ăștia la vot, în loc să citească abecedaru` pe care l-o pus pe oală să nu intre muștele în borș. Acuma, cuget și eu … mulți, da` liberi. Hai noroc!

Articolul precedentBilanțul inundațiilor din comuna Oniceni
Articolul următorDuminică, ziua premierii la Cupa Marsat