Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță debutul sesiunii de admitere pentru anul 2019 la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”. Aceasta se desfășoară în perioada iulie-august 2019 pentru toate specializările: ordine și siguranță publică, drept, instalații pentru construcții, pompieri, arhivistică. Recrutarea candidaților va avea loc în cursul lunii aprilie 2019, iar regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere la studii universitare de licență în facultățile Academiei îl puteți accesa AICI.

Se organizează sesiuni de admitere și în instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale (MApN) care pregătesc personal pentru MAI. Toate informațiile necesare se vor publica în cel mai scurt timp AICI (Secțiunea Carieră-instituții de învățământ/formare profesională).

Sesiunile de admitere din școlile de agenti și subofițeri din cadrul MAI din august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, au fost trecute de peste 5.750 de elevi, școlile fiind ocupate la capacitate maximă. În aceste condiții, în anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea de a mai fi organizată o nouă sesiune de admitere. O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale MAI  se va organiza în prima parte a anului 2020, conform graficului ceva fi comunicat în timp util.

Școlarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 și 2017. Astfel, în perioada 2017-2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere și au terminat 5 serii la fiecare școală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenți. (A.H.)

Articolul precedentȘtiai că aspectul băii este unul dintre criteriile importante atunci când clienții aleg locația de vacanță?
Articolul următorPrimăria Târgu Neamţ organizează dezbatere pentru bugetul local şi investiţii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.