politie rutiera amenda 02Persoanele care şi-au vândut maşina riscă să primească acasă amenzi pentru neplata rovignetei dacă noul proprietar nu anunţă la Poliţie, în 30 de zile, transmiterea dreptului de proprietate, notează gandul.info. Singura variantă pe care o au la dispoziţie cei care s-au trezit amendaţi chiar dacă nu mai au autoturism este să solicite în instanţă anularea proceselor verbale, în 15 zile de la primirea acestora.

Persoanele care cumpără un autoturism au obligaţia de a anunţa la Poliţie transmiterea dreptului de proprietate, în cel mult 30 de zile, au precizat pentru avocat.net reprezentanţii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul MAI. Precizarea vine după ce CNADNR a recomandat şoferilor care îşi vând maşinile să depună notificare la autorităţile competente, pentru a evita să primească amenzi pentru lipsa rovignetei.

Poliţia atrage atenţia că notificarea din partea fostului proprietar este doar formală. Fostul proprietar poate notifica vânzarea autoturismului, dar acest lucru nu este echivalent cu schimbarea proprietarului în evidenţele autorităţilor, au precizat oficialii MAI. Astfel, pentru a scăpa de amenzile pentru lipsa rovignetei primite după vânzarea autoturismului, singura variantă pe care o au la dispoziţie şoferii este să solicite în instanţă anularea proceselor verbale, în 15 zile de la primirea acestora.

Amenzile pentru şoferii prinşi fără rovignetă sunt cuprinse între 250 şi 500 de lei. O rovignetă pentru 12 luni costă 28 de euro.