Nici un caz de muncă la negru printre cele 120 de firme din județ, care au fost verificate de inspectorii de muncă în noiembrie. Singurele nereguli constatate au fost cele obișnuite, legate mai ales de necompletarea documentelor obligatorii în dosarele de personal ale angajaților.

“Au fost controlați 120 de agenți economici, în luna noiembrie, când au fost depistate încălcări ale Codului Muncii și ale reglementărilor legale în vigoare privind registrul general de evidență al salariaților. S-au aplicat 12 amenzi în cuantum de 3.000 lei și au fost dispuse 68 de măsuri vizând înregistrarea contractului individual de muncă înainte cu cel puțin o zi de începerea activității lucrătorului”, a declarat Nicoale Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț, la conferința de presă din 12 decembrie.

Controalele desfășurate la alte 104 firme au urmărit dacă sunt respectate normele de protecția muncii. Inspectorii de muncă au sancționat 84 dintre firme cu amenzi ce însumează 14.500 lei, neregulile constatate fiind minore. (C.I.)