0:00

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț a aprobat ca Lucia Chetreanu să rămână la cabinetul de cardiologie din policlinică și pe parcursul lunii martie. Măsura a fost luată după moartea Geaninei Sechel, tânăra mamă care a murit pe 30 noiembrie, la o zi după ce a născut o fetiță sănătoasă. Lucia Chetreanu a răspuns după 3 ore solicitării de consultație a pacientei aflată în criză cardiacă, făcută de colegul ei, Cosmin Rugină. Ambii au fost de gardă în seara în care Geanina Sechel a murit și au fost sancționați de Comisia de disciplină – primul cu avertisment, iar Lucia Chetreanu cu penalizare de 10% din salariu pe o lună de zile.

Lucia Chetreanu rămâne la cabinetul de cardiologie din policlinică și în martie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComisia de disciplină a constatat că Lucia Chetreanu efectua eco-cardiografii, fără a avea competențe și nu a probat că în cele 3 ore a fost prezentă în UPU, așa cum a susținut în fața comisiei și public, la conferința de presă organizată de spital după moartea Geaninei Sechel. Cum Lucia Chetreanu nu a adus nici până azi dovezi în sprijinul celor afirmate, conducerea spitalului menține interdicția la gărzi.

Lucia Chetreanu rămâne la cabinetul de cardiologie din policlinică și în martie, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În baza referatului primit de la medicul șef al secției Cardiologie, am aprobat ca Lucia Chetreanu să nu facă gărzi pe secție nici în luna martie, întrucât comisia de etică nu a luat nici o decizie. Ancheta se va face după ce vom primi raportul expertizei medico-legale, ceea ce, din câte am înțeles, mai durează”, ne-a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului. Lucia Chetreanu are program de 7 ore zilnic în policlinică, în tura de dimineață. (C.I.)

Articolul precedentPreședintele Consiliului Județean Neamț – și trimis în judecată, și cu sechestru pe imobile
Articolul următorA furat bijuterii și bani în Suedia, a fost prins la Roman
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.