pietricica turism

LPS Piatra Neamt - Campioana MoldoveiLPS Piatra Neamţ continuă să facă performanţă în fotbal, în timp ce echipa de seniori a Ceahlăului e condamnată la faliment. Ultima dovadă e locul I la Olimpiada Gimnaziilor, rezervată elevilor din ciclul gimnazial, plus cele mai râvnite premii individuale: golgheter şi cel mai tehnic jucător. Municipiul Roman a găzduit săptămâna trecută faza regională a Olimpiadei Gimnaziilor la fotbal pentru elevii claselor V-VIII. Competiţia, organizată pentru prima oară în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, a reunit la turneul zonal cele şase şcoli care au câştigat fazele judeţene în Moldova, acestea fiind împărţite în două grupe de câte trei echipe:

Grupa A: FC Botoşani, LPS Piatra Neamţ, LPS Suceava.

Grupa B: LPS Bacău, Şcoala Gimnazială Bogdan Petriceicu Haşdeu Iaşi, LPS Vaslui.

Etapa regională a fost câştigată de Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ, echipa pregătită de prof. Gabi Rădulescu învingând în finală echipa LPS Vaslui cu scorul de 3-2. Astfel, LPS Piatra Neamţ va reprezenta Moldova la finala pe ţară a competiţiei organizate de Federaţia Română de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Educaţiei.

În finala mică pentru locurile 3-4, echipa Şcolii Gimnaziale Bogdan Petriceicu Haşdeu Iaşi a fost învinsă la loviturile de la 7 metri de LPS Bacău, cu scorul de 7-6. La finalul timpului regulamentar de joc, scorul a fost egal, 3-3.

Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamţ a câştigat şi două premii individuale. Adrian Olteanu a fostdesemnat cel mai tehnic jucător, iar Marius Mateia ieşit golgeterul turneului.

Antrenorul campioanei, profesorul Gabriel Rădulescu, şi-a felicitat elevii pentru succesul obţinut la Roman şi a declarat că speră la o clasare între primele patru echipe, la turneul final.

“A fost un turneu dificil din punct de vedere emoţional pentru copii şi mă bucur că am reuşit să câştigăm. În final am dovedit că am fost echipa cea mai bună, dovadă şi cele două premii individuale obţinute. Mergem la turneul final pe ţară cu gândul de a ajunge cât mai departe. Ar fi ideal să intrăm între primele patru. Am participat şi anul trecut la finala pe ţară de la Călăraşişi ne-am clasat pe locul 3”, a declarat prof. Gabi Rădulescu.

Acesta a adăugat că Olimpiada Gimnaziilor este o competiţie utilă elevilor, o bază pentru viitorul fotbalului. “Vorbim despre o competiţie extrem de utilă pentru acest nivel de gimnaziu, ca şi sport de masă, fiind o bază pentru viitor. Aş vrea să apreciez organizarea celor de la LPS Roman, una excelentă din toate punctele de vedere”, a conchis antrenorul campioanei Moldovei.

Rezultatele tehnice:

Grupa A

LPS Piatra Neamţ – LPS Suceava 4-3

FC Botoşani – LPS Piatra Neamţ 2-5

LPS Suceava – FC Botoşani 2-5

Grupa B

Şc. Haşdeu Iaşi – LPS Vaslui 2-3

Şc. Haşdeu Iaşi – LPS Bacău 5-4

LPS Vaslui – LPS Bacău 2-1

Meciul pentru locurile 5-6: LPS Suceava – LPS Bacău 0-3

Meciul pentru locurile 3-4: FC Botoşani – Şc. Haşdeu Iaşi 3-3, 7-6 după loviturile de la 7 metri

Finala mare:

LPS Piatra Neamţ – LPS Vaslui 3-2

(Mihai STOIAN)