pietricica turism

Polițiștii au stricat socotelile de-acasă ale unui pescar ilicit, care n-a mai apucat să-și ducă socoteala în târg, probabil în virtutea Floriilor care stau să se apropie, cu tot cu dezlegarea la pește a Postului Paștelui. Bărbatul, de loc din comuna Horgești, Bacău, a fost prins în flagrant pe când se afla la volanul unei mașini ticsite cu pește, băgat în vreo zece saci. Omul nu a putut oferi documentele legale nici măcar pentru o coadă de pește, nemaivorbind că, însumând ”captura”, au reieșit 260 de kilograme de crap, plătică și somn.

La data de 13 aprilie a.c., polițiștii din Buhuși au depistat în flagrant un bărbat de 33 de ani, din comuna Horgești, care transporta cu un autoturism mai mulți saci cu pește, pentru care nu deținea documente de proveniență. Polițiștii au stabilit că cel în cauză transporta 260 kg de pește, respectiv 190 kg crap, 41 kg plătică și 29 kg somn, pentru care nu deținea documentele prevăzute de legislația în vigoare. Cantitatea de 260 kg pește a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de  deținere, transport sau comercializare a peștelui fără documente legale”, anunță IPJ Bacău.

Spre deosebire de cazul indivizilor ”pescuiți” la sfârșitul săptămânii trecute, de data aceasta polițiștii n-au mai incendiat marfa confiscată.

(ZCH News)