Sunt 2.582 de cereri făcute de părinți pentru a-și înscrie copiii la grădiniță. Datele sunt furnizate de Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamț, dar cuprind numărul de cereri înregistrat până pe 6 iunie. Prima etapă de înscriere la grădiniță a fost în perioada 20 mai-7 iunie și a urmat celei de reînscriere a copiilor care frecventează grădinița.

Locuri libere la grădinițe, după prima etapă de înscriere, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Urmează, conform calendarului, ca în perioada 10-14 iunie să se proceseze cererile de înscriere. În județul Neamț, se aplică o procedură unitară, dar, după cum se știe, prima etapă se finalizează dacă toate județele vor valida cererile în SIIR. S-au înregistrat 2.582 de cereri în Neamț, sunt 7.314 de copii reînscriși, iar în planul de școlarizare sunt 11.457 de locuri în învățământul preșcolar de masă. Sunt locuri libere pentru etapa a doua”, a declarat inspectorul școlar Maria Vădeanu.

Locuri libere la grădinițe, după prima etapă de înscriere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ziua de 18 iunie, toate unitățile de învățământ în care funcționează grădinițe vor afișa listele finale cu copiii înscriși pentru anul școlar 2019-2020. În a doua etapă, părinții vor putea depune cererile de înscriere a copiilor la grădinițe în perioada 24-29 iunie. Conform regulilor, copiii pot fi înscriși prima dată doar la grădinițele care mai au locuri libere și în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: la grupa mare, la grupa mijlocie și la grupa mică. Dar, în cazul când, într-o unitate de învățământ, sunt mai multe cereri de înscriere decât locuri, conducerea școlii trebuie să aplice, pe rând, criteriile de departajare generale și criteriile de departajare specifice. Acestea din urmă au fost stabilite în consiliul de administrație al școlii, încă din luna mai 2018 și au aprobarea inspectoratului școlar, spre a nu fi discriminatorii. A doua etapă de înscriere la grădiniță se încheie în data de 19 iulie, ultima zi de depunere a cererilor, după care urmează procesarea cererilor în perioada 22-26 iulie. Ulterior, se vor putea face ajustări în perioada 29 iulie-30 august. (C.I.)

Articolul precedentA furat un motostivuitor din curtea unei firme
Articolul următorL5 PLAY-OFF Bodeşti şi Valea Ursului îşi dispută supremaţia * Văleni şi Costişa joacă pentru locul 3 * Declaraţii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.