Echipa masculină de oină a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Roman s-a situat pe locul întâi la faza națională a Olimpiadei Sportului Școlar (licee), desfășurată între 9 și 12 mai, la Sibiu. Este pentru a opta oară la rând când elevii profesorului Ioan Popa cuceresc cununa de lauri. Ei au câștigat toate meciurile, cel mai strâns rezultat înregistrându-l cu reprezentativa județului Dolj, 8-5, echipă care s-a clasat pe locul al doilea.

“Au participat 7 echipe, deoarece zona de sud-est n-a avut reprezentantă. S-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare și ne-am impus în toate meciurile cu scoruri concludente, excepție făcând cel cu Doljul. Pe locul al treilea s-a situat echipa din Arad”, a declarat prof. Ioan Popa, antrenorul olimpicilor romașcani.

La Sibiu, echipa din orașul de la malul Moldovei a fost alcătuită din 14 jucători: 11 titulari și 3 rezerve. Ei fac parte și din lotul de baseball al liceului.

“Și-au dorit să câștige și s-au comportat exemplar. De când participăm la Olimpiada Națională a Sportului Școlar am pierdut un singur joc. Suntem foarte respectați, pentru că am impus un standard de joc înalt și există totuși și o diferență evidentă de valoare între noi și ceilalți”, a mai spus prof. Ioan Popa. (A. MOISE)