harbuz noua 03_resizeA comemora memoria celor dispăruți la 11 septembrie 2001 înseamnă în primul rând să ne amintim că sacrificiul lor nu a fost în zadar.

La 14 ani de la tragedie, gândurile noastre încă se îndreaptă către victimele celui mai sângeros atac din istoria noastră modernă și suntem alături de națiunea americană în eforturile continue pentru ca acele clipe groaznice trăite în 2001 să nu se mai repete.

România este una dintre țările care trebuie să își manifeste în mod puternic și explicit compasiunea și recunoștința față de victimele tragediei. La doi ani după 11 septembrie 2001, am devenit membri ai NATO iar după încă doi ani încheiam negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

În fața amenințărilor organizațiilor teroriste la adresa ordinii mondiale, România și-a arătat valoarea strategică și militară, a dovedit că este un partener de încredere în alianța transatlantică, iar militarii români și-au demonstrat eroismul și spiritul de sacrificiu în teatrele de operațiuni.

România, alături de restul statelor lumii democratice și civilizate, a învățat că vigilența este prima armă de luptă împotriva terorismului, iar structurile de siguranță națională dovedesc profesionalism și implicare totală în misiunea grea pe care o au, aceea de a lupta împotriva celui mai mare dușman cu care ne confruntăm cu toții la nivel mondial: terorismul.

La 14 ani distanță de la evenimentul tragic care a zdruncinat o întreagă planetă, nu putem să fim indiferenți la ce se întâmplă în alte părți ale lumii. Încă resimțim efectele în vremuri ce sunt și acum încă tulburi, iar dacă nu vom manifesta solidaritate față de victimele din prezent ale fundamentalismului islamic, multe dintre acestea chiar de confesiune musulmană, înseamnă că nu prețuim la adevărata valoare memoria eroilor din acel însângerat 11 septembrie 2001.

Liviu Harbuz

Deputat PSD și Vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților

Articolul precedentLocuri de muncă vacante la bugetari – Bacău şi Botoşani
Articolul următorSute de copii defavorizaţi ajutaţi de un preot
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.