Sursa foto: Primăria Municipiului Iași

La finalul vieții politice a lui Liviu Dragnea, voi face o mare petrecere”, declară Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, într-un interviu acordat ziarului Mesagerul de Neamț. Fost lider al social-democraților ieșeni, Mihai Chirica este unul din principalii contestatari ai președintelui PSD Liviu Dragnea și nu se sfiește să își spună părerile, chiar folosind cuvinte dure pentru niște urechi delicate de partid.

Nu că am ceva cu dumnealui, dar nu realizează cât de mult dăunează acestei ţări”, precizează Mihai Chirica în același interviu. ”Nu vreau să devin nici patetic, nici răutăcios, dar această atitudine, permanent conflictuală cu toată lumea, cu ambasadele, cu Parlamentul European, cu cetăţenii, cu toate partidele, cu propriul partid, nu a făcut decât să dezbine pe toată lumea şi să arunce România într-o groapă. Sfârşitul politic al lui Liviu Dragnea avea două mari avantaje. În primul rând, avantaj pentru PSD, pentru că îl punea în situaţia de a reconsidera şi refortifica energiile pentru viitoarele campanii electorale. Și un sfârşit pozitiv pentru el, pentru că instanţele şi ceilalţi actori din justiţie ar fi tratat povestea lui Dragnea cu altă măsură. Toţi cei care s-au retras la timp din viaţa politică au reuşit să beneficieze de clemenţa instanţelor din România. Vă dau şi exemple. Nu s-a mai întâmplat nimic cu dosarul fostului primar de Iaşi, Nechita, pentru că nu mai reprezintă un pericol. Cine îl mai bagă acum în seamă? Nu s-a mai întâmplat nimic cu dosarul Adomniţei, pentru că nu reprezintă un pericol. Pe când Liviu Dragnea s-a pus într-un mare pericol. De aceea, plecarea lui din viaţa politică ar fi fost benefică pentru toată lumea. (…) Chiar dacă pot părea puţin ironic, Dragnea a dispărut de mult din viaţa politică. Astăzi, el nu mai reprezintă un om politic, pentru că, la funcţiile pe care le deţine, ar fi trebuit să fie un om de stat, ar fi trebuit să ducă bătălii politice, ca între Trump şi Merkel, dintre Trump şi Putin sau dintre preşedintele Turciei şi Americii. Pentru mine, Dragnea nu mai reprezintă decât un eşec politic. E o chestiune de timp, de care poate beneficia sau nu PSD. Pleacă Dragnea la culcare cât mai repede, PSD-ul mai are o şansă să recupereze din dezastrul electoral de astăzi. Rămâne în continuare, prohodul se va cânta la pachet”, a declarat primarul municipiului Iași. Interviul integral cu Mihai Chirica îl puteți citi pe Mesagerul de Neamț, aici. (ZCH News)

Articolul precedentPreședinta Tribunalului Neamț – primul magistrat care a semnat pentru susținerea procurorului general
Articolul următorPNL Neamţ: „Guvernul PSD își bate joc de românii din zona Moldovei! Nu abandonați proiectul spitalului regional de la Iași!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.