0:00

LIVE. Alegerile locale și europarlamentare în județul Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare ora 11.00. Un incident a fost raportat și la Tarcău, unde candidatul PSD ar fi cerut formular pentru „cheia” altor două partide, UDMR și PMP. Acest document nu ar trebui să fie în posesia unui membru al altui partid decât cel pentru care a făcut. (mai multe amănunte despre acest incident puteți citi aici).

Actualizare ora 10.30: Prezența la vot în Neamț a ajuns la 11%.

Actualizare 10.05: Un incident a apărut și la o secție de votare din Girov unde președintele de secția a refuzat să accepte cereri pentru deplasarea urnei mobile la domiciliul unor alegători. El susținea că termenul pentru depunerea unei cereri în acest sens ar fi fost ieri.

Decizia Autorității Electorale este ca cererea pentru urna mobilă să se facă până cel târziu astăzi, 9 iunie, la ora 14.00. Situația la Girov a fost remediată.

Știre inițială: La ora 09.32, prezența la vot în județul Neamț a ajuns la 7%. În această dimineață au început să fie raportate și primele probleme la procesul electoral.

La secția de votare nr. 36 din cartierul Speranța, procesul de votare a fost temporar întrerupt pentru suspiciuni de fraudare după ce „președintele secției de votare ar fi mers într-o altă încăpere unde ar ștampila buletine de vot”, după cum menționează procuror Claudiu-Ionuț Neculai, președintele Biroului Electoral Central. Aceeași sursă a menționat că suspiciunea nu a fost confirmată, fiind vorba despre ștampila de verificare și nu de o ștampilă de vot (mai multe amănunte aici).

O altă problemă a apărut și în cartierul Mărăței din municipiul Piatra Neamț, mai mulți alegători descoperind că locul tradițional în care își exprimau votul (sediul Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu) era închis. Motivul este acela că secția de vot a fost mutată la Liceul Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, în fostul sediu al Școlii Gimnaziale nr. 1 Piatra Neamț.

Vom reveni pe parcursul zilei cu mai multe informații.

Z.C.

Articolul precedentRegiunea Nord-Est, prezența la vot la ora 09.00.
Articolul următorPrezența la vot în regiunea Nord Est la ora 11.00. Județul Neamț este lider
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.